Top-tier Crypto Exchanges Verhoogde hun marktaandeel + Meer Nieuws

Exchanges nieuws

  • In augustus zijn de handelsvolumes op top-tier (of lager risico) cryptobeurzen met 58% gestegen tot USD 529 miljard, volgens CryptoCompare, een aanbieder van de crypto-marktgegevens. De handelsvolumes op risicovolle beurzen stegen met 30% tot USD 291 miljard. Topbeurzen vertegenwoordigen nu 64% van het totale volume, oftewel 4 procentpunten meer dan in juli. Binance was in augustus de grootste topbeurs qua volume met een handelsvolume van 125 miljard USD (een stijging van 83%). Dit werd gevolgd door Huobi Global die USD 65 miljard verhandelt (een stijging van 176%), en OKEx die bijna USD 65 miljard verhandelt (een stijging van 47%), aldus de provider.

Financieel nieuws

 • De relaties tussen Washington en Beijing zijn dit jaar verslechterd, en sommige markten verwachten dat de centrale People’s Bank of China het gebruik van de digitale yuan’s in internationale handelsovereenkomsten zal bevorderen, in plaats van de USD. Het staatsmediakanaal Global Times citeerde Xi Junyang, een professor aan de Shanghai University of Finance and Economics, en verklaarde: „China zal onder normale omstandigheden geleidelijk aan zijn Amerikaanse schuldenlast verminderen tot ongeveer 800 miljard dollar. Maar China zou natuurlijk al zijn Amerikaanse obligaties kunnen verkopen in een extreem geval, zoals een militair conflict.“

Investeringsnieuws

 • Mode, die online betalingsdiensten aanbiedt en gebruikers Bitcoin Profit (BTC) laat kopen en verkopen, is op de langzaam herstellende Londense aandelenmarkt aan het rondzwerven voor een bedrag van 40 miljoen GBP (44,6 miljoen USD), zo meldt The Telegraph. Het bedrijf zal naar verwachting een beursnotering in de volgende maand bevestigen, voegde het toe.

Blokketen-nieuws

 • Zuid-Korea’s Woori Bank heeft zijn blokketen-aangedreven token en authenticatie toekomstige zakelijke wegen, meldde Maeil Kyungjae. De bank, die ook belangstelling heeft getoond voor de ontwikkeling van crypto-bewaardersgerelateerde bedrijfsmodellen, sprak over het uitrollen van token-as-a-service aanbiedingen aan haar industriële klanten – voor bedrijven die hun zakelijke output willen tokeniseren zonder hun eigen blokketeninfrastructuur te ontwikkelen.
 • De Global Manufacturing and Industrialisation Summit (GMIS) kondigde vandaag een wereldwijd initiatief aan om de decarbonisatie van de industrie en de ontwikkeling van hernieuwbare energieprojecten te versnellen. Het ‚Green Chain Initiative‘ heeft als doel nieuwe, duurzame energiewaardeketens te ontwikkelen door een crowd-sourcing platform te combineren met blockchain technologieën, aldus het GMIS in een persbericht per e-mail.

Crypto adoptie nieuws

  • De grote Japanse cryptobeurs bitFlyer heeft de resultaten van een gebruikersonderzoek vrijgegeven, waaruit bleek dat er nu meer investeerders in de sector komen om crypto te kopen vanwege „het potentieel ervan op de middellange en lange termijn“. Omgekeerd zien minder mensen nu crypto-passets als een manier om achter een snelle bok aan te gaan. Per Japanse media afzet CoinPost, beweert bitFlyer dat het net onder 550 klanten onderzocht die rekeningen openden dit jaar en ontdekten dat bijna de helft geloofde dat crypto ,,de groeipotentieel had,“ en meer real-world gebruik in de nabije toekomst zou vinden. En terwijl ongeveer 21% zei zij ,,winsten op korte termijn“ in mening hadden, zei 26% zij ,,investerings“ plannen op middellange tot lange termijn voor hun cryptoassets.
  • Swerve, een nieuw en niet-gecontroleerd gedecentraliseerd financieel protocol, heeft binnen twee dagen na de lancering een bedrag van USD 424 miljoen aan activadeposito’s opgebouwd. Swerve is een vork van de recentelijk veelbesproken Curve (CRV).

Privacy-nieuws

 • Het Litecoin (LTC) team publiceerde een bericht over de MimbleWimble (MW) toevoeging, waarin staat dat, met het recente werk aan de update, alles op schema ligt voor een testnet release, gepland voor het einde van deze maand. David Burkett, de hoofdontwikkelaar van het voorstel om MW te integreren in het Litecoin netwerk, schreef dat hij nog bezig is met een paar laatste details, en dat er later deze maand meer informatie zal worden gedeeld over hoe het testnet er uit zal zien, en hoe iedereen erbij betrokken kan worden.